Vitra, přední švýcarská nábytkářská firma, prodloužila svůj pronájem maloobchodních a kancelářských prostor v Corsu IIa v pražském Karlíně.

Přímé zastoupení Vitry v ČR rozšířilo svou působnost a stalo se centrálou pro další země střední Evropy

České zastoupení společnosti Vitra ve spolupráci s JLL prodloužilo svůj pronájem v kancelářské budově Corso IIa a bude i nadále sídlit v pražském Karlíně. Na ploše 1.100 m2 se nachází showroom designového originálního nábytku a dále kanceláře, které nyní budou sloužit jako administrativní zázemí pro zastoupení Vitry v Polsku a na Slovensku.

„Švýcarská společnost Vitra je nejen inovativním výrobcem nábytku, ale od 50. let minulého století spolutvůrcem moderního životního stylu. Naše výrobky najdete v soukromých i kancelářských/obchodních interiérech, v současné době se zaměřujeme na tzv. multifunkční prostory typu Vitra Hub a Vitra Hack. S řadou nových prvků se můžete setkat právě v našem showroomu v Karlíně,“ uvádí Jiří Zavadil, ředitel středoevropského zastoupení Vitry.

„Pražský Karlín v posledních téměř patnácti letech prošel výraznou proměnou. Impulsem k pozvednutí dříve opomíjené čtvrti byly povodně v roce 2002, které uspíšily výrazné investice do obnovy tamější infrastruktury. Průkopníkem výstavby moderních kancelářských budov byla společnost Real Estate Karlín Group (dnešní Karlín Group), která v roce 1999 na trh uvedla Palác Karlín, po kterém následovaly projekty Corso Karlín, Cornlofts Šaldova, River Diamond a Corso IIa. Další developeři např. CA Immo, Karimpol a HB Reavis se brzy přidali a slavili úspěchy. Dnes je Karlín oblíbenou čtvrtí, kde se mísí byznysmeni s hipstery, maminky nakupující biozeleninu na Karlínském náměstí s mladými yuppies prohlížející designové výrobky v tamějších obchodech. Karlín se svou atmosférou se Vám umí dostat pod kůži, stejně tak i Vitra svým nadčasovým přesto hravým designem.“ dodává Silvie Dudychová, senior konzultantka oddělení Tenant Representation JLL, která společnost Vitra v rámci renegociace nájemní smlouvy zastupovala.