Florentinum, nejmodernější kancelářskou budovu v centru Prahy, získal čínský investor

Společnost Penta Investments prodala čínské investiční skupině CEFC kancelářskou budovu Florentinum, svůj první developerský projekt v České republice. Florentinum, které se může pochlubit certifikátem LEED Platinum, bylo dokončeno v roce 2014 a sídlí v něm 70 firem, z nichž řada patří k renomovaným společnostem svého oboru – EY, HSBC Bank, Bank of China, Havel Holásek & Partners či investiční skupina RSJ. Cena transakce nebyla zveřejněna. Realitní poradenství prodávající straně (Penta Investments) poskytovala JLL.

Florentinum, které se nachází v centru Prahy, tvoří špičkové administrativní prostory, obchodní pasáž a vnitřní nádvoří s parkem. Nemovitost nabízí celkem 63.000 m2 pronajímatelných ploch (z nichž je 50.000 m2 určených pro kanceláře a 8 000 m2 pro maloobchod). Florentinum je největší a nejmodernější kancelářskou budovou v centru Prahy, která získala řadu ocenění, mj. Financial Times CEE Quality Award 2014 pro nejlepší kancelářský developerský projekt, CIJ Awards 2013 a Best of Realty 2013.

“Florentinum je první částí rozsáhlého developerského projektu společnosti Penta, jehož cílem je revitalizace brownfieldu vedle Masarykova nádraží v Praze a vytvoření oblasti nazývané Central Business District. Penta tradičně spolupracuje s architektonickými špičkami – například s (nedávno zesnulou) Zahou Hadid (redevelopment brownfieldu u Masarykova nádraží v Praze a Sky Park v Bratislavě) či Jakubem Ciglerem (pražské projekty Florentinum a Waltrovka a bratislavský Digital Park). Věříme, že výjimečný architektonický návrh, kvalitní provedení a efektivní realizace (projektové řízení) mohou proměnit zanedbané a dlouhodobě nevyužívané brownfieldy v pulsující části hlavních měst České i Slovenské republiky,” uzavírá David Musil, Senior Project Manager zodpovědný za development, pronájem a prodej Florentina.